Géén ijsbaan in het Park dit jaar

Gepubliceerd op 13 november 2021 om 15:40

We hebben het zolang mogelijk voor ons uitgeschoven. Uitgesteld, afgewacht, de blik op ons einddoel gehouden: schaatsen op een echte ijsbaan in ons prachtige Park in de kerstperiode. Misschien tegen beter weten in bleven we positief en hoop houden op verbetering. Maar na de persconferentie van 12 november moeten we de feiten onder ogen zien: we kunnen dit jaar géén Dwèrs op het ijs voor jullie neerzetten.

 

We vinden het met de sterk oplopende besmettingscijfers niet verantwoord om een evenement te organiseren waarbij we drie weken lang zoveel mensen samenbrengen. Daarnaast is het door de steeds veranderende coronaregels bijna onmogelijk om ons ijsfeest te organiseren zoals we het voor ogen hebben. We zouden nu sponsorgelden moeten gaan inzetten om de eerste aanbetalingen te doen, maar durven niet te garanderen dat het feest ook daadwerkelijk kan doorgaan. Dat voelt voor ons niet goed en verantwoord.

Reikhalzend uitkijken

We hebben deze beslissing genomen met pijn in onze harten, want wat wilden we dit ijsfeest graag realiseren deze kerst. We voelden dat ons initiatief breed gedragen werd en dat jong en oud in ons dorp reikhalzend uitkeek naar Dwèrs op het ijs. De eerste teams die wilden meestrijden in de fluitketelschuifcompetitie waren al gevormd.

Dankbaar

We waren zó dichtbij dankzij de hulp van enorm veel Nuenense sponsors, onnoemelijk veel vrijwilligers die zich hadden aangemeld om te helpen tijdens Dwèrs op het ijs, de gemeente Nuenen en vele anderen. Zoveel mensen wilden meehelpen om het ijsfeest tot een succes te maken. Voor dat gevoel van saamhorigheid, de steun en het vele meedenken zijn wij enorm dankbaar! En onthoud: het is niet voor niks, want in de kerstperiode van 2022/2023 staan we met z’n allen op het ijs in het Park. Wij gaan ervoor om er volgend jaar een nóg gaver winterfeest van te maken!

 

Blijf gezond en zorg voor elkaar. Dan zien we elkaar volgend jaar op de ijsbaan van Dwèrs op het ijs!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rooijakkers Tom
3 jaar geleden

Heel erg jammer maar wijs besluit