Dwèrs op het ijs gaat door: drie weken schaatsen in het Park

Gepubliceerd op 2 juli 2021 om 10:31

IJskoud nieuws midden in de zomer: in de kerstvakantie kan dit jaar drie weken lang geschaatst worden in het Park in Nuenen. We zetten ons plan voor de ijsbaan door. Dankzij enorm veel genereuze sponsoren is een aanzienlijk deel van de begroting gedekt, maar we zijn er nog niet.

 

“Het is een droom die we werkelijkheid kunnen laten worden, dankzij alle bedrijven die al hebben toegezegd ons initiatief financieel te willen steunen”, zegt Brigit Span, voorzitter van de stichting Dwèrs op het ijs. “Zeventig procent van onze begroting hebben we nu gedekt. Dat betekent dat de grootste kostenposten, zoals de ijsvloer en de tenten en de inrichting daarvan, betaald kunnen worden. We hebben het vertrouwen dat we richting het najaar het resterende bedrag dat we nodig hebben ook kunnen binnenhalen. En dat in coronatijd! We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen dat de veelal Nuenense bedrijven in ons initiatief hebben.”

Schaatsen in het Park

Het Nuenense ijsfeest barst los op zaterdag 18 december tot en met zondag 9 januari 2022. Drie weken lang kan er geschaatst worden op de overdekte ijsvloer midden in ons dorp- op écht ijs. In het aan de ijsbaan liggende Wintercafé kun je onder het genot van een kopje koffie kijken naar de krabbelende verrichtingen van je kind op de ijsbaan. Of meedoen aan de pubquiz, bingo-avond, een cantus, spelletjesavonden, de Top 2000-quiz, of lekker genieten van live muziek.

Op de ijsbaan kan iedereen zijn sportieve hart ophalen: voor de basisschoolkinderen wordt in de week voor de vakantie schoolschaatsen georganiseerd, er is discoschaatsen, een competitie ‘curling’, of lekker rondjes maken op de baan van 20x30 meter in het Park. Een ding is zeker, zegt Span: “Het wordt één groot ijsfeest voor het hele dorp”.

Vrijwilligers gezocht

Drie weken lang een ijsbaan met Wintercafé draaien lukt natuurlijk nooit zonder een enorme groep vrijwilligers. We hebben al een flinke groep enthousiastelingen die staat te trappelen om de handen uit de mouwen te steken, maar er zijn er nog heel veel meer nodig. Dus heb jij zin en tijd om Dwèrs op het ijs mee mogelijk te maken tussen 18 december en 9 januari? Schrijf je dan in als vrijwilliger via de website.

“We hebben veel verschillende rollen die ingevuld moeten worden”, zegt Span. “Denk aan ijsmeesters die zorgen dat de ijsbaan er de hele dag piekfijn bij ligt. Aan mensen die de schaatsverhuur regelen, die entreekaartjes verkopen, die helpen achter de bar willen staan in ons Wintercafé, die mee de handjes uit de mouwen willen steken om alles netjes te houden, EHBO’ers. Er is genoeg te doen. En je hoeft natuurlijk niet alle dagen te helpen. Vele handen maken licht werk; samen maken we Dwèrs op het ijs!”

Sponsoring en vergunning

In het komende halfjaar moet de organisatie van Dwèrs op het ijs flink aan de bak om het ijsfeest neer te zetten. Denk aan het regelen van de benodigde vergunningen, het opzetten van de activiteiten voor de ijsbaan en in het Wintercafé, vrijwilligersplanningen maken, inrichten van de tent. En de sponsorcommissie blijft natuurlijk doorgaan om genoeg geld binnen te halen om dit evenement te kunnen neerzetten. Wil jij Dwèrs op het ijs ook mee mogelijk maken door de stichting te sponsoren? Laat het ons weten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.