Veelgestelde vragen

1. Gaat Dwèrs op het ijs door dit jaar?

Jazeker! Op zaterdag 16 december 2023 barst het schaatsfeest weer los in het Park. Tot en met zondag 7 januari 2024 kun je komen schaatsen, glijden en fluitketelschuiven bij Dwèrs op het ijs. 

2. Wat kost het om te schaatsen?

Een entreekaartje kost € 4,00. Je mag op je eigen schaatsen komen glijden, maar je kunt ook schaatsen bij ons huren voor € 4,00. Je kunt tijdens het evenement ook een 10-strippenkaart bij ons kopen. DIe kost € 35 en kun je delen met meerdere personen. 1 strip = 1x entree of 1x schaatshuur. Tip! Zo'n tienrittenkaart is een leuk cadeau voor 5 december of Kerst voor je (klein)kinderen: dan zijn ze tenminste lekker in beweging in de kerstvakantie. Bij Jumbo Ton Grimberg kun je nu al zo'n tienrittenkaart kopen bij de servicebalie!

3. Zijn jullie alle dagen open?

Niet altijd, want soms hebben we een besloten activiteit op de baan of in het Wintercafé. Om teleurstellingen te voorkomen, is het slim om voor vertrek de openingstijden op het programma te checken!

4. Is jullie schaatsbaan van echt ijs?

We zijn trots dat we ook dit jaar weer een klimaatneutrale, duurzame schaatsbaan hebben. Geen echt ijs dus, maar wel een met een heel goede schaatservaring. Belangrijk is wel dat je op heel scherpe schaatsen de baan op gaat. Die kun je ook bij ons huren. Wij slijpen onze schaatsen zelf na iedere schaatsbeurt, zodat jullie met optimale grip rondjes kunnen draaien.

5. Ik heb een bedrijf en wil jullie sponsoren, kan dat?

Dat zou fantastisch zijn! We hebben al aardig wat ondernemers die ons een warm hart toedragen en ons evenement financieel steunen. Kijk hier maar eens wie onze sponsors zijn. Wil jij ons ook steunen? Neem dan contact op met onze sponsorcommissie. 

6. Kun je ook iets drinken/eten bij jullie?

In ons Wintercafé kun je lekker warm zitten met uitzicht op de ijsbaan. De toegang is gratis. Neem er een lekkere warme chocomel (mèt slagroom natuurlijk!) bij.

In de avonden wordt regelmatig iets georganiseerd in ons Wintercafé. Denk aan een Top2000-muziekquiz, live muziek, spelletjesavonden, een bingo-avond of lekker de heupjes losschudden op de dansvloer; het kan allemaal. 

We hebben een kleine kaart met lekkers zoals worstenbroodjes, appelflappen, flammküchen, hotdogs, tosti's en bittergarnituur, maar ook borrelplankjes behoren tot de culinaire mogelijkheden. Alle ingrediënten voor een gezellige kerstvakantie!

7. Hebben jullie nog vrijwilligers nodig?

Al zeker 140 mensen komen ons helpen tijdens Dwèrs op het ijs. Daarmee zijn we al heel ruim voorzien. Wat nog wel mogelijk is, is je opgeven voor onze 'inspringtopper'-appgroep. Als er opeens iemand uitvalt, vragen we in deze groep om hulp. Als je in deze appgroep wilt, kun je het formulier hieronder invullen.