Heel Nuenen creatief aan de wandel met Dwèrse lichtpuntjes

Gepubliceerd op 8 december 2021 om 12:02

Weer geen ijsbaan in het Park dit jaar, maar Dwèrs op het ijs wil Nuenen toch iets leuks te doen geven in deze donkere maanden. Dat doen we met de Dwèrse Winterwandeling 2.0, waarbij je van lichtpuntje naar lichtpuntje wandelt. En het mooiste is: die lichtpuntjes kan iedereen maken. Wij zetten ze op een online kaart die blijft groeien tot en met het einde van de kerstvakantie (9 januari 2022).

 

Wat zijn lichtpuntjes?

Lichtpuntjes zijn een soort kubussen van MDF die je bij ons en bij de Dorpswerkplaats kunt kopen voor 15 euro. Wij hebben het hout al gezaagd en ‘m in elkaar gezet voor je. Laat al je creativiteit hierop los en maak een eigen lichtkunstwerkje. Op de foto hierboven zie je wat wij ervan gemaakt hebben. Een mini-ijsbaan-in-een-box, hebben we er toch een dit jaar ;-)

Of dat nou een kersttafereel is, een winterwonderland, een dierentuin, school, een discovloer met lichtjes, een vakantievoorstelling, een artistiek kunstwerk, een kerststal, een koor van ijsberen: alles mag en kan, als het tafereel maar verlicht is. Als je kunstwerk klaar is, meld je dat aan ons en wij zetten je adres erbij op de kaart die we in Google Maps hebben aangemaakt voor de Dwèrse lichtpuntjes.

Hoe werkt dat dan?

Als je adres erbij staat op de kaart, vragen we je om elke avond je lichtpuntje buiten neer te zetten van 17.00-22.00 uur. De lichtpuntjesroute duurt tot en met zondag 9 januari 2022. Via de kaart weten wandelaars dat er weer een nieuw lichtpuntje te bewonderen is.

Waarom doen jullie dit?

Omdat we, ondanks dat de ijsbaan dit jaar niet kon doorgaan, ons dorp toch iets leuks willen geven om te doen. En de lichtpuntjes zijn creatief én sportief, want je kunt er zelf volop aan knutselen, en genieten van een lekkere avondwandeling naar alle lichtpuntjes.

Hoe kom ik aan zo’n box?

Je kunt ‘m bestellen bij ons via het mailadres info@dwersophetijs.nl). Je kunt ons ook appen om er een op te halen. Ook zijn de boxen tijdens openingstijden te koop bij Hobbycentrum De Dorpswerkplaats in het Park. 

Je mag zo’n box natuurlijk ook zelf in elkaar knutselen. Wij gebruiken MDF van 18mm dik. We raden aan om de box aan de buitenkant te lakken, zodat ie beter bestand is tegen de weersomstandigheden. De afmetingen van de box zijn 40x50x35 cm (hxbxd). Wij hopen dat zoveel mogelijk enthousiastelingen in Nuenen CA meedoen met deze creatieve winterwandeling. Zodat heel Nuenen zal stralen tijdens deze kerstperiode. Hoe meer lichtpuntjes, hoe beter!

Beter goed gejat…

De credits voor het idee zijn overigens voor de Brandevoortse Lichtpuntjes, die vorig jaar voor het eerst zijn georganiseerd. De organisatie vond het fantastisch dat de lichtjes zich uitbreiden van Helmond naar ons dorp. Let it shine!

Reactie plaatsen

Reacties

Riekus Luth
3 jaar geleden

Een vraagje...hoe duur is zo'n box? groeten Riekus

Brigit Span
3 jaar geleden

Hoi Riekus, ben jij de vader van Kim, die die prachtige huisjes maakt? Je mag zo'n box of zelf maken, als je 'm bij ons haalt, kost ie 15 euro. Groetjes, Brigit

Janwout
8 maanden geleden

Gaan jullie dit jaar weer de kijkdozen doen
Gr janwout