Blog: Zoeken naar geld in alle hoeken

Gepubliceerd op 23 januari 2021 om 17:38

Voorzitter Brigit Span blogt op deze plek over de weg naar Dwèrs op het ijs. Waar is het bestuur mee bezig, wat zijn de hordes die we moeten nemen, zeker in deze coronatijd, en wat is de stand van zaken? Deze keer: de zoektocht naar geld.

Ik ben er niet zo goed in, en dat mag je als een zwaar eufemisme oppakken. Waar ik het over heb? Sponsorgeld zoeken. Mensen overtuigen om geld te geven, zelfs als is het voor een goed doel als onze stichting. Gelukkig hebben we daarvoor Joost Coolen, René Filippini en Frank den Toonder; onze drie mannen van de sponsorcommissie!

Een kleine twee jaar geleden werd de droom in mijn hoofd om in de kerstvakanties een ijsbaan in Nuenen te realiseren te groot om erin te blijven zitten. Het moest eruit en het moest ervan komen! Gelukkig waren er meer mensen enthousiast over dit plan en inmiddels hebben we een mooi team dat hetzelfde doel deelt, ieder met zijn/haar eigen expertise. We vullen elkaar aan, porren elkaar, houden elkaar scherp. Soms op het scherpst van de snede, want vrijwilligerswerk managen is complex. Ondanks de veelzijdigheid van ons team zijn er soms toch zaken die onze pet te boven gaan.

Anderhalve ton zoeken

Zo is sponsoring vinden voor de ijsbaan in coronatijden op z'n zachtst gezegd uitdagend. We hebben een topteam met een enorm netwerk in ons dorp: anderhalve ton zien te vinden voor de ijsbaan zou geen problemen moeten opleveren. Maar we hadden even buiten corona gerekend - wie niet?

Corona kickte in toen we net gestart waren met het aan de man brengen van onze droom en de bijbehorende sponsorpakketten. We hadden al aardig wat toezeggingen binnen van Nuenense ondernemers toen de eerste lockdown werd aangekondigd. Pas op de plaats wat sponsoring betreft, zo besloten we unaniem.

Corona zette door en de gedroomde eerste editie van Dwèrs op het ijs eind 2020 smolt voor onze ogen weg. Wij dachten om: het gaf ons meer tijd om het evenement nóg beter op poten te zetten. En om geld binnen te halen natuurlijk, want zonder dat geld kan onze stichting nog zo'n leuke plannen hebben, maar kunnen we geen centimeter water omtoveren in schaatsbaar ijs.

Lockdown 2

We zitten inmiddels in lockdown 2 en verzetten steeds onze bakens, maar waarheen en wanneer? Het voelt in deze tijd niet goed om aan te kloppen bij lokale bedrijven voor sponsoring - hoe mooi ons project ook is voor het hele dorp. En hoezeer iedereen er ook naar hunkert om in de kerstvakantie samen te kunnen zijn op en langs de ijsbaan in het hart van Nuenen.

Wat te doen? Stilstaan is geen optie. We deden al wat voorzichtige stappen richting crowdfunding via onze doorlopende actie 'Ben jij al een Dwèrse vriend?' op onze socialkanalen en website. Dat leverde aardig op, maar bij lange na niet genoeg. Toch zijn we ervan overtuigd dat het potentie heeft in ons dorp. Dat er onder de ruim 23.000 Nuenenaren genoeg zijn die een financiële bijdrage willen doen voor die ijsbaan in het dorp. Dat Nuenen, ondanks dat we zijn uitgeroepen tot een van de 'armlastigste' gemeentes van Nederland, het tegendeel kan bewijzen.

We gaan nu dus flink inzetten op crowdfunding om Dwèrs op het ijs te kunnen waarmaken. Daarnaast starten we ook onze sponsoracties weer op in de sectoren waar het wél goed gaat. Zodat heel Nuenen vanaf december lekker kan schaatsen in het Park.

Ken of ben jij iemand die de ijsbaan financieel wil steunen? Laat het ons dan vooral even weten via mail of whatsapp. Kijk ondertussen gerust op onze sponsorpagina voor onze pakketten.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.